Dry needling in Kampen

Dry needling in Kampen bij Fysio FlexibelDry needling in Kampen is een behandelwijze die door een fysiotherapeut gebruikt wordt om spieren te laten ontspannen. Veelal wordt dit verward met acupunctuur maar er zijn grote verschillen tussen beide. Anders dan bij acupunctuur wordt bij dry needling slechts één naald gebruikt en blijft de naald niet gedurende een bepaalde tijd op een specifieke plaats zitten maar wordt die gemanipuleerd. Doordat dry needling in Kampen uitgevoerd wordt door een fysiotherapeut valt deze behandeling onder de aanvullende verzekering.

Onze werkwijze bij dry needling in Kampen

De therapeut gaat op zoek naar pijnlijke verhardingen in de spieren, ook wel triggerpoint genoemd. Deze triggerpoints zijn de oorzaak van klachten van verschillende aard, zoals pijn, verminderde beweeglijkheid stijfheid of hoofdpijn. De oorzaken van deze klachten moeten veelal gezocht worden in stress, te weinig slaap, langdurige overbelasting, blessures, ongeval en zo meer. Bi dry needling in Kampen zal één naald ingebracht worden exact op de plaats van het triggerpoint. Deze naald zal verschillende keren op dezelfde plaats bewogen worden met de bedoeling spieren losser te maken en te ontspannen, triggerpoints te detoniseren en zo de klacht te verminderen en uiteindelijk te doen verdwijnen.

Dry needling in Kampen, tijdens en na de behandeling

Het inbrengen van de naald voel je nagenoeg niet omdat dit een zeer dunne naald is die snel in de huid wordt ingebracht (dezelfde als deze die voor acupunctuur gebruikt worden). Eens de naald het triggerpoint bereikt zal de spier reageren en zal je een schokje gewaar worden en dit telkens als de naald beweging krijgt. Na de behandeling kan een lichte stijfheid waargenomen worden en kunnen er kleine blauwe plekken voorkomen. Dit gaat echter na enkele dagen vanzelf voorbij en is zeker geen reden tot ongerustheid. Er zal nu een merkbare verbetering zijn van de oorspronkelijke klachten gepaard gaand met een grotere beweeglijkheid.

Afspraak maken voor dry needling in Kampen

Ben je benieuwd wat Fysio Flexibel voor jou kan betekenen of wil je een afspraak maken? Je kunt ons telefonisch bereiken op 06 - 2303 4069. Ook kan je ons een appje sturen op dit nummer. Fysio Flexibel staat voor je klaar!


CONTACT