Medical tapingWat is medical taping?

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast. Dit om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De achterliggende gedachte is dat spieren niet alleen de bewegingen van het lichaam beïnvloeden. Ze beïnvloeden ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als spieren niet goed werken, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. De speciale elastische tape ondersteunt de niet functionerende spieren en stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Hoe werkt medical taping?

Medical tape heeft dezelfde elasticiteit als de huid. Door te variëren in de mate van rek en de richting waarin de tape is aangebracht kun je de onderhuidse structuren beïnvloeden. De huid en onderhuidse structuren hebben een heel hoge dichtheid van neuroreceptoren waardoor spierspanning kan worden beïnvloed. In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak resulteert in een beperking van de gewrichten, bereikt de medical tapemethode juist een vergroting van de mobiliteit door functieverbetering. Het principe is: activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Wanneer medical taping?

Medical tape kan gebruikt worden bij onderstaande indicaties:

  • Enkel en knie instabiliteit
  • Zweepslag
  • Littekens
  • Lage rugklachten
  • Lymftaping
  • Hooikoorts

Fysio Flexibel en medical taping

Greetje en Carmen van Fysio Flexibel zijn zeer ervaren in de medical tapemethode en geven hierin cursus aan fysiotherapeuten en sportmasseurs. Bij ons bent u dus in goede handen. Heeft u meer vragen over deze effectieve methode, bel gerust of maak een afspraak.


CONTACT