Wat doet een sportmasseur?Waar zorgt een sportmassage voor?

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie. Na het sporten voert de sportmassage vocht en afvalstoffen uit de spieren af en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie. Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek, schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen

De sportmasseur helpt je ook door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Informeren en adviseren

De sportmasseur stelt een persoonlijk stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken. Bovendien verleent een sportmasseur zorg bij acuut sportletsel (EHBSO).

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij binnenkomst vindt eerst een intake plaats en voert de sportmasseur een beroepsspecifiek onderzoek uit. Daarna stelt de sportmasseur een stappenplan en een plan van aanpak op. Als jij hiermee akkoord bent, gaat de sportmasseur aan de slag.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

Een bezoek aan de sportmasseur wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt wel een bezoek aan de sportzorgmasseur. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Bron: www.ngsmassage.nl


CONTACT